Tontepeloton

Historiek

2012

2013

De Guadal-Bikers met hun eigen trainingsroute. Klinkt niet slecht toch....

In 2012 besloten enkele Guadal-Bikers af te spreken om op donderdagavond eens de Tonteroute te rijden. Al snel bleek deze route een ideale uitvalsbasis te zijn voor een wekelijks trainingsritje. In het begin waren de rijders op 1 hand te tellen maar naarmate het evenement binnen de club meer naam en faam begon te krijgen, had dit uiteraard ook een effect op het aantal deelnemers. Week na week en jaar na jaar, parallel lopend met de groei van onze club, steeg het aantal deelnemers.

In en rond Zwevegem werden wij uiteraard opgemerkt door andere fanatieke mountainbikers. Daarom besloten wij in 2017 ook de deuren open te zetten voor niet-leden. Wederom een schot in de roos...

De dag van vandaag is de Tonteroute HET decor bij uitstek geworden om onze wekelijkse kilometertjes af te haspelen. Een deelnemersveld van om en beide 40 mountainbikers is de dag van vandaag niet weg te denken. Niet enkel heel wat clubleden vinden de weg naar Zwevegem, ook niet-leden zijn meer en meer van de partij. Uiteraard zijn deze ook van harte welkom op dit evenement!

Als club hebben wij geopteerd om de donderdagavond te behouden/nemen aangezien heel wat van de rijders mentaal reeds in weekendmodus zijn. Kom gerust eens meerijden en het zal duidelijk worden waarom.

2016

2019

Wat/waar/wanneer

In navolging van alle wegpelotons en omdat mountainbiken een zomersport is, is iedereen HERTELIJK welkom voor een pittige MTB-rit. Hieronder vind je alle noodzakelijke info omtrent dit jaarlijks wederkerend evenement terug:

• Van begin april (winteruur naar zomeruur) tot eind september.

• Iedere donderdagavond om 18u30. Afspraak onder de brug in Zwevegem. (Otegemstraat 238 in Zwevegem). Nabij OC De brug.

• Naar de zomer toe wijzigt het startuur naar 19u.

• Geen inschrijving op voorhand verplicht maar aanmelding via het evenement op facebook (lid maken van tontepeloton) of via de what’s app groep is wel sterk aan te raden.

• De route omhelst 38 km met hier en daar een paar hoogtemeters. Het is een route om te beminnen, niet om te winnen! (misschien toch een klein beetje....)

• In’t begin wordt er gezapig gereden en vanaf de Ijshoeve (ongeveer halverwege) mag de fring eraf.

• Op geen enkel moment zijn wij als club, de Guadal-Bikers, verantwoordelijk voor gebeurlijke ongelukken. Wij vragen dan ook aan alle rijders een strikte naleving van de wegcode aangezien het hier gaat over een route zonder enige vorm van signalisatie.

Tontepeloton

Route

After Party?

Na inspanning volgt er uiteraard ontspanning. Wil je nog even napraten over de net gereden rit of moet je toevallig niet vroeg thuis zijn op donderdagavond, dan hebben wij 2 locaties waar de pintjes ons graag zien komen.

Cafetaria/zomerterras duiktank

Kaffee Tende

Zoals je ziet op de foto’s is het nooit laat...!

Sfeerfoto's

Sfeervideo's